תרומה לקהילה וקיימות

מאז ומתמיד התקיימה בגני עם פעילות חברתית-התנדבותית עם חיבור לאדמה ולקהילה. תושבי המושב סייעו זה לזה בעבודה חקלאית, שיפוץ הגג הדולף או בהכנת השטח החקלאי. בזמן מלחמת העצמאות לקחו כל התושבים, בוגרים וצעירים כאחד, חלק בחפירת תעלות הקשר שבמקום. בעלי הנשקים התנדבו לשמור בלילות, הנשים בישוב התנדבו לסייע כחובשות בעזרה ראשונה בצריף שבשעת הצורך הוסב למרפאה והילדים סייעו בתצפיות.

מאז הקמת השכונה הראשונה, "ארגון פועלי מגדיאל", ועד היום, פעלו כל הוועדים, הן של האגודה והן הוועד המקומי בהמשך, לתועלת הציבור בהתנדבות. בין השאר עסקו באחזקה שוטפת של המערכות הציבוריות כגון רשת המים, החשמל, הכבישים והגינון. יזמו והקימו פרויקטים חדשים כמו בריכת המים, בית העם, מגרש הספורט, גני משחקים, טיפוח הנוי ונטיעת השטחים הציבוריים בעצי זית ועצי א"י ובוסתן ותיקים.

בחגים תושבי המושב חגגו ביחד. מתנדבים מהקהילה ארגנו טקסים בהם לקחו חלק ילדי המושב לצד תושבים בוגרים שהתנדבו לנגן ולשיר. השכבה הבוגרת בתנועת הנוער לקחה חלק בפעילויות אף היא כאשר בעדלאידע בפורים בנו מתקנים להנאת הילדים הצעירים ובשבועות לקחו חלק בטקס הבאת הביכורים עם עגלות וטרקטורים.

בנוסף, גני עם הוא המושב הראשון במועצה האזורית דרום השרון שקידם את נושא הקיימות. במושב הוקמה פינת המחזור הראשונה וחברי המושב ביחד עם בני הנוער לקחו חלק בפעילויות בנושא, על מנת לחבר את כולם לחשיבות הסביבתית של המחזור.