תרבות בגני עם
תרבות בגני עם
תרבות היא מערכת הסמלים שאדם טווה בתוך מרחב קהילתו. היא מייצגת את עברו, מבטאת את קיומו ומנסחת את משאלותיו.
כך גם הייתה התרבות בקהילה הקטנה והצנועה בישוב שהוקם בשנת 1932 על ידי חלוצים אידאליסטיים שחרף הקשיים הקיומיים של אותם ימים, לא ויתרו על הפעילות התרבותית והגשימו את חזונם כמאמר פתגם סיני עתיק:
"אם יש לך שני מטבעות, באחד תקנה לך לחם, שיהיה לך כדי לחיות ובשני פרח (תרבות), שיהיה לך בשביל מה לחיות".
לאורך השנים יצרו וצרכו תרבות. אם באירועים וחגיגות של חגי ישראל ואם בטקסים וימי זיכרון והכול נעשה בהתנדבות. בתחילה היה זה בצריף ששימש גם כגן ילדים ובית כנסת בחגים ואחר כך בבית העם שנחנך בתחילת שנות ה – 40 בקונצרט מיוחד עם גדול הצ'לנים בא"י באותה תקופה – יהויכין שטוצ'בסקי.
לימים, משהורחב בית העם, נערכו בו סדרות קונצרטים קאמריים עם מיטב ההרכבים מהארץ ומהעולם. ערבי שירה וערבי זיכרון, הרצאות וחוגים בנושאים שונים.
הפעילות התרבותית כללה גם אירועים לילדים ולמשפחות כמו נטיעות בט"ו בשבט ופעילויות יצירה מגוונות. לא מעט אמנים היו וישנם בגני עם, בתחומים רבים. מאמנות פלסטית ועד לכתיבת ספרים והרבה מוזיקה בעיקר בדור השני והשלישי.