שלט בית העם
שלט בית העם
לאחר הקמת השכונה הראשונה, "ארגון פועלי מגדיאל", בשנת 1932, הוקם בכניסה לישוב מצד מערב, צריף עץ ששימש כמקום התכנסות לחברי הישוב, כמזכירות לוועד האגודה וגם כגן ילדים לילדי המקום ולילדי מושב ירקונה הסמוך. בחגים שימש המקום גם כבית כנסת.
בשנת 1946, לאחר האיחוד עם "שכונת ביער" שהוקמה שש שנים לאחר השכונה הראשונה וההכרזה על שם הישוב החדש – "גני עם", נחנך בית העם שהוקם בין שתי השכונות. בית העם החדש נבנה בהתנדבות על ידי חברי המושב שהתגייסו להקמתו. בנאים, טייחים, נגרים, גגנים, רצפים ושאר בעלי המלאכה יחד עם כלל החברים שתרמו מזמנם וכספם.
בשנת 1950 הוקמו בצמוד לבית העם צרכנייה ומחסן פח להכנת ואחסון תערובת ללולי התרנגולות שהוקמו בחצרות המושב ונקרא בפי החברים: "היצרנייה". היא נסגרה בשנות השישים ומחסן הפח שימש את ילדי המושב בפעילות של תנועות הנוער.
באמצע שנות השבעים נסגרה גם הצרכנייה ובשל מצבו הרעוע של המבנה, הוחלט להקים בית עם חדש. תושבי המושב התגייסו בשנית, הפעם בשיתוף עם המועצה האזורית דרום השרון, ותרמו מכספם לתכנונו והקמתו של המבנה הקיים עד היום. בצידו המזרחי של בית העם החדש הוקמה אנדרטה לזכר בני המושב שנפלו במערכות ישראל.
כיום משמש בית העם מקום לחוגים רבים לתושבי המושב והאזור, בית למפגשים חברתיים ואולם אירועים לחגיגות המושב וכן להופעות וקונצרטים.