קיימות

קיימות (או פיתוח בר קיימא) הוא תהליך היוצר פיתוח המאזן בין ההיבטים הכלכליים, החברתיים/קהילתיים והאקולוגים/סביבתיים. הוא פיתוח המספק את צורכי הדור הזה מבלי לפגוע ביכולת של הדורות הבאים לספק את צרכיהם.
תוך התבססות על ההבנה כי הפיתוח האנושי תלוי במערכות האקולוגיות המקומיות והעולמיות.

בשביל בני האדם, קיימות היא הפוטנציאל לחיים של רווחה בטווח הרחוק, מבחינה סביבתית, כלכלית וחברתית.

הנושאים העיקריים שזוהו כמאוד רלוונטיים למועצה ועליהם ניתן דגש בפעילות המחלקה:

  • שטחים פתוחים – שמירה על השטחים הפתוחים, שמירה על מגוון המינים, עבודה משותפת עם היועצים הרלוונטיים בתוכנית המתאר (נערכו פגישות), הכנסת הטיפול בשטחים הפתוחים לאג'נדה המועצתית, קידום תהליכים להנגשת השטחים לציבור- שבילי אופניים, שבילי טיול, אימוץ אתר, הקמת אתרים. גינות מקיימות, עידוד חקלאות בת קיימא, גינון בר קיימא;
  • טיפול נכון בפסולת – הקטנת צריכה    מניעת הטמנה. חוק האריזות (פחים כתומים, מרכזי מחזור), טיפול נכון בגזם, הפרדת פסולת אורגנית, חוק פסולת אלקטרונית.

אוכל גדל על העצים ? למה להקים יער ביישוב ? רוצים לגדל את המזון שלכם? בואו לשמוע, ללמוד ולהתנסות בפועל:- איך מקדמים מרחב אקולוגי משותף יחד עם הקהילה.- כיצד ניתן לתכנן בוסתן במינימום אחזקה.בשנים האחרונות התפתחה מודעות לסביבה שבאה לידי ביטוי, בין השאר בהקמה של יערות מאכל במרחב יישובי דרום השרון. הקורס כולל 8 מפגשים שיתקיימו בימי שישי בשעות הבוקר (9:00-12:00) ברמת הכובש (ברובו). עלות הקורס עולה 250 ₪ לתושבי המועצה, ו- 500 ש״ח לתושבים אחרים.
סוף השנה הגיע, וזוהי הזמנות להגיד תודה לכל התושבים והתושבות שמלווים אותנו לאורך כל השנה בניסיון ליצור מקום יותר טוב. אתמול, יום ג׳ 03/07/18, התקיים במרכז "קיפוד"- מרכז קיימות מיוחד בכפר סבא, אירוע הוקרה לכל פעילי הגינות קהילתיות והיערות במועצה.
התמונה "Junk food" של עמית רוטשס שנעשתה במסגרת פרוייקט "מצלמים דו קיום" זכתה במקום השני בתחרות הארצית לצילומים סביבתיים ! 
עמוד 1 מתוך 14